Etusivu  Blogi  Fotot  Kalenteri  Tietosuoja  WCA  Yhteystiedot

Tietosuojakaytanto

Mainonnan kahdet kasvot. Markkinoinnissa on 2 toimivaa tapaa.

1) Tyydyta olemassa oleva tarve

2) Luo tarve ja tyydyta se

Mainonta on mainostajan toiminto, joka lahtee usein tarpeesta tehda jokin tuote tai palvelu tunnetuksi tai kertoa kuluttajalle mista tuotteen tai palvelun voi hankkia. Kukapa meista ei olisi jossain vaiheessa kyllastynyt jonkinlaiseen mainontaan tai markkinointiin. Toisaalta moni elamaa helpottava tai elamalle tarkea tuote tai hyodyke olisi jaanyt hankkimatta tai sen hankinta olisi huomattavasti vaikeampaa ilman minkaanlaista mainontaa tai markkinointia.

Eettinen mainonta ja markkinointi on sellaista, jossa kuluttujalle annetaan totuudenmukaista oikeata informaatiota tuotteesta tai palvelusta ja siita miten se mahdollisesti voisi tuoda kuluttajalle jotain todellista arvoa.

Harhaanjohtava mainonta on sellaista, jossa kuluttajalle annetaan yksipuolinen tai vaaristelty kuva tuotteen tai palvelun ominaisuuksista tai siita mita hyotya siita voisi olla kuluttajalle.

Viela vuonna 1998 internet oli hyvin helppo paikka loytaa juuri sita mita hakee. Nykyaan runsas mainonta on tehnyt informaation hakemisen monin verroin vaikeammaksi. Moni mainostaja pyrkii loytamaan paikkansa Googlen etusivulla keinolla milla hyvansa ja hakusanaviidakossa tottumaton surffaaja joutuu tekemaan tuntikausia toita loytaakseen tarvitsemansa ja tormaa matkalla jopa tuhansiin mainoksiin, jotka eivat liity mitenkaan hakemaansa asiaan.

Joskus taas mainoksista on hyotya ja ne nopeuttavat huomattavasti kuluttajan etsintaprosessia tarvitsemansa informaation, tuotteen tai palvelun hakemisessa.

Googlettajan taytyykin olla tana paivana huomattavasti fiksumpi ja ovelampi loytaakseen etsimansa. Mainonnan ammattilainen omaa sellaista tietoa, jonka avulla voi helpommin pujotella paamaaraansa joko mainoksia hyvaksi kayttaen tai vaaranlaisia mainoksia valttaen.

Huomaamme etta mainonta tuo meille etua seka haittaa. Jos meilta kaikilta kysyttaisiin, etta kuka haluaisi valttya kaikilta mainoksilta, niin hataisimmat nostavat heti katensa ylos. Kuitenkin elama olisi hyvin pian tylsaa ja koyhaa, kun monia uusia ja innostavia asioita ei enaa tulisikaan vastaan. Hyvin suuri osa kaikesta informaatiotulvasta on piilomainontaa.

Googlella puhaltaa taas uudet tuulet ja tavallista sivuston yllapitajaa tyollistetaan uuden sivun tekemisella, jossa tulisi kertoa tietosuojakaytannosta. Kuitenkaan mitaan tarkkoja ohjeita ei anneta miten tietosuojakaytannon ilmoittaminen kuluttajille tulisi suorittaa. Jotain suuntaa antavaa loytyy, joten tassa nyt sivun lopussa ne "pakolliset" tekstit seuraavaksi, jotta Googlen asetettama deadline 8.4.2009 tulee tassakin asiassa sitten tyydytettya.

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.